Retrogyms Nyårsspel 2014

IMG_0603.PNGIMG_0602.PNG

 

Årets sista tävling kom direkt efter tre dagars frossande i julmat så något tyngre men med fullt av energi gav jag mig av till Retrogym i Åhus 07.00 igår morse. I vanlig ordning skulle det fightas i tre event innan slutplaceringen var känd. I herrklassen skulle det ha varit 24 deltagare men pga en masa bortfall av mer eller mindre märkliga anledningar var vi endast 9 tappra krigare som kom till start. Jag hade inte koll på så många men i alla fall fem av oss borde ha pallchans och vilken typ av övningar/event skulle avgöra fördelningen.

Vi fick info om alla event vid briefingen och de mesta kändes ok bortsett från pistols som jag misstänkte skulle bli en svaghet då jag är på tok för långsam och nu var det frågan om en kort amrap.

Wod 1
AMRAP clean and jerk, 50 kg 3 min
30 sek vila
AMRAP burpees over bar 4 min

Inga problem med c&j men det gällde att ha krafter kvar till burpees.

34 C&J och 48 burpees räckte till en delad förstaplats och jag fick den start jag behövde. Andreas som jag delade placering med är riktigt snabb och vi möttes även i Battle of Lagom men där låg jag steget före honom hela vägen.

Wod 2
AMRAP pull ups 3 min
30 sek vila
AMRAP pistols 4 min

Detta var samma som vi gjorde i Battle of Lagom men utan 200+ DU precis innan. Då räckte 55 PU till en andraplats så de 62 jag fick ihop denna gång borde vara ok….. Då var .det dags för pistols och jag matade på bäst det gick och totalt 39 st blev det. I pull ups kom jag fyra men som väntat blev jag inte bättre än sexa i pistols. Nu låg jag totalt fyra inför finalen.

Wod 3
Chipper
50 kb-swing 24 kg
40 sit ups,
30 front squats 50 kg
20 stoh 50 kg
800 m run
10 burpees

Jag vet att chippers brukar passa mig så jag kände att en tredjeplats var inom räckhåll bara jag blev minst två på denna. Andreas var så het så att slå honom skulle inte räcka så länge han placerade sig ok så det var viktigast att vinna över de som låg två och trea inför.

Trots unbroaken svingar och sit ups var jag nog fjärdeman till stången men där tog jag in och kom ut på löpningen precis bakom Andreas som var först ut. Jag höll distansen till Andreas hela löpningen och drygade ut avståndet till de andra vilket gjorde att jag hade ”god” tid på mig att göra 10 burpees innan allt var klart..

Det skulle vara underbart att vinna men jag är jättenöjd och för fjärde tävlingen i rad tar jag pallplats, inte illa för en som bara har ett tävlingsår kvar innan masters 40+ 🙂

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s