The Battle of Lagom

ScreenShot004

Då var det hela över och min första tävling som individuell är avklarad. Som alltid när det gäller är nerverna på utsidan men så fort man är igång släpper det och allt fokus ligger på att prestera 100%. Då vi fick veta vilka wodarna skulle bli några dagar innan hade jag testat alla och en uttänkt strategi var planlagd. Givetvis får man vara beredd på att ändringar görs av tävlingsledningen precis innan vilket såklart hände redan på första. Det som skulle vara max antal meter på 3 min rodd var nu helt plötsligt max kalorier istället vilket innebar att följande 4 min burpees skulle vara precis lika avgörande som rodden. Jag fick med andra ord hålla nere tempot något på rodden för att spara på krafterna till burpees. Jag siktade på ca 70 cal för att sen mata burpees till tiden var slut med förhoppning att möjligen få ihop 50 st. Planen höll över förväntan och 75 cal följdes av exakt 50 burpees vilket räckte till en sjundeplats. Det skilde endast 2 poäng till en andraplats så resultatet var absolut godkänt.

Andra woden följde enligt tidigare info men nytt var att de poängsattes som tre individuella event vilket innebär att bra placeringar på samtliga var nu ännu mer avgörande. Broad jump hade jag på känn skulle vara en stark gren för mig och i princip alla mina fyra hopp landade jag på prick 280 cm viket var näst längst av alla, dock 2 cm för kort för en förstaplats..

Vi gick direkt vidare till max antal dubbel unders på 3 min och här trodde jag att 215 reps skulle vara ganska ”enkelt” att få ihop om än jobbigt. Utrymmet var väldigt trångt och vid ett par tillfällen slog jag ihop med killen framför så slutresultatet blev tyvärr endast 203 st vilket gjorde att jag tappade fem onödiga placeringar.

Vi avslutade med max antal pull ups på 3 min och jag trodde definitivt att detta skulle bli min sämsta prestation av de tre. Döm om min förvåning men de 55 pull ups jag fick ihop räckte till en andraplats….

Nu var det lunchpaus inför den avslutande chippern och jag låg överraskande på en total andraplats 4 poäng bakom Miklos från Crossfit Kudos  som är riktigt grym och det skulle bli sjukt tufft att knappa in på honom. Jag litade dock på att min prestation på sista woden borde räcka för att hålla min placering. Då jag skulle tävla i finalheatet fick jag möjlighet att se merparten av de övriga tävlande innan det var min tur och endast en tävlande var under 12 min vilket jag visste var inom räckhåll.

Tävlingsledningen gjorde inga sistaminutenändringar på chippern så var det bara fullt ös som gällde för att så snabbt som möjligt komma iväg på löpningen. Jag höll min pace och var nog nästan sist klar med wall balls men kom iväg på löpningen som andreman efter ledande Miklos. Även om jag kom iväg 30 sekunder snabbare än när jag testade chippern så orkade jag inte springa snabbare nu men krafterna räckte trots allt till att passera ledande Miklos och inte låta någon annan springa förbi mig. Sluttiden på 12:23 höll till andraplats i sista woden och min totalplacering som två behöll jag med endast två ynka poäng från förstaplats….

Jag är fantastiskt nöjd med min prestation och hade inte vågat hoppas på att det skulle gå så pass bra som det gjorde. Tävlingen var superbra arrangerad och trycket i boxen var brutalt med hjälp av alla som kommit dit för att heja på och skrika sig hesa. TACK alla för allt stöd, ni vet vem ni är och ni är GRYMMA!!!!!

photo 2  photo 4photo 3 photo 1 ScreenShot002

Annonser

En reaktion till “The Battle of Lagom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s